CaseRedesign sales processen openbare vervoersmaatschappij

Redesign sales processen openbare vervoersmaatschappij

Het project beoogde de vervanging van de back-officeapplicatie die de controle en opvolging van alle verkoopgegevens verzekert voor een grote Belgische openbaar vervoerspeler.

“92,6% van de gebruikers de nieuwe applicatie waren tevreden”

Methis Consulting was verantwoordelijk voor project management en business analyse op het project:

  • Project business lead, o.a. verantwoordelijkheid voor het opvolgen van het projectplan, ondersteuning van de projectopstart (kick-off, opzet projectteam, scopingoefening,…), fungeren als sleutelpersoon tussen business en IT en rapportering aan het business management.
  • Uitvoeren van procesredesign en opstellen van de business blueprint: identificeren van verbeterpunten in het proces (bv. automatiseren van activiteiten en elimineren van overbodige stappen), in de organisatie (bv. evalueren decentralisatie vs. centralisatie van activiteiten), en de applicatie (verhogen gebruiksvriendelijkheid, voorzien in nieuwe functionaliteiten).
  • Coördinatie van de testen en implementatie; in deze rol was Methis Consulting o.a. verantwoordelijk voor het opstellen van een implementatieplan met pilootfase (gefaseerde roll-out over 15 verschillende regio’s met ongeveer 100 directe eindgebruikers en een indirecte impact voor alle loketbedienden), verzekeren van training aan eindgebruikers etc.

De aanpak resulteerde in een succesvolle implementatie die slechts enkele maanden na go-live de beoogde centralisatie (van vijftien regio’s naar vijf) opleverde. Uit een gebruikerstevredenheidsenquête, die 2 maanden na de go-live werd uitgevoerd, bleek bovendien dat 92,6% van de gebruikers de nieuwe applicatie als een verbetering ervaarden.

Top

Join us!

We are looking for graduates and experienced high-quality consultants for energy, utilities, public transport and aviation clients. Are you a talent in project management, business analysis, process management or change management? Do not hesitate to apply!

SEND YOUR CV AND MOTIVATION LETTER
careers@methisconsulting.com

SOCIAL MEDIA