Who we are

introductie

Wie we zijn

Passie voor kwaliteit

Methis Consulting is gebouwd rondom onze bedrijfswaarden: integriteit, expertise, kwaliteit, teamwerk en aandacht voor het menselijke aspect. We zijn gespecialiseerd in twee sectoren (energie en mobiliteit) en werven consultants aan met een sectoraffiniteit. Met een achtergrond in grote adviesbureaus combineren wij de structuur en de professionaliteit van de gekende spelers met de flexibiliteit van een lokaal bedrijf. In de afgelopen vijftien jaar is Methis Consulting een gevestigde waarde geworden in het consulting landschap met kantoren in België en Nederland. Methis is een sterk team van meer dan 65 goed opgeleide consultants die het DNA van Methis Consulting vertegenwoordigen.

Bedrijfswaarden

Waar we voor staan

Wat ons onderscheidt van andere consultancy bedrijven
Integriteit

Een open en eerlijke communicatie is de sleutel tot succesvol samenwerken. Vanuit Methis Consulting streven we ernaar deze waarde uit te dragen naar alle stakeholders van onze onderneming: klanten, medewerkers en onze partners.

Streven naar kwaliteit

Het permanent streven naar hoogstaande kwaliteit gedurende onze projecten is één van de fundamentele waarden van Methis Consulting waarbij we blijvend een tastbare meerwaarde willen leveren voor onze klanten en zo het verschil maken met onze concurrenten.

Zorg voor mensen

Om onze consultants te blijven motiveren schept Methis Consulting een uitdagend kader gekoppeld aan individuele coaching, een geïndividualiseerd trainingsplan en een gezonde work-life balance.

Expertise

Door jarenlange projectervaring van onze consultants hebben we een diepgaande expertise opgebouwd in energie en mobiliteit. We verdiepen deze kennis steeds verder door interne analyses, conferenties en specifieke opleidingen.

Teamwerk

Resultaat kan enkel geboekt worden als alle neuzen in dezelfde richting staan. Methis Consulting streeft er daarom steeds naar om als één team te werken gedurende onze opdrachten. Dit zowel met de medewerkers van de klant als met andere betrokken partijen.

Hoe we werken

Methis Consulting Way

Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat resultaten voor onze klanten enkel gerealiseerd kunnen worden door een aantal basisprincipes te hanteren

We werken uitsluitend met getalenteerde consultants: Methis Consulting prefereert kwaliteit boven kwantiteit. Dit vertaalt zich in het continu werven en verder ontwikkelen van toptalent.

Focus op energie en mobiliteit: door onze focus en specialisatie hebben we een diepgaande en unieke inhoudelijke expertise opgebouwd. Deze is van cruciaal belang zodat we het verschil kunnen maken bij het definiëren en implementeren van de juiste oplossing voor onze klanten. Door onze focus op zowel Nederland als België kunnen we geleerde lessen over de landsgrenzen heen delen om zo door een bredere kijk op de problematiek tot betere oplossingen te komen.

Partnership model: slaagkansen en resultaten zijn sterk afhankelijk van een goede verstandhouding tussen de klant en Methis Consulting. Dit betekent concreet: grondig aftoetsen van verwachtingen, regelmatig open en transparant overleg, continuïteit van het Methis Consulting team en een aanpak waarin we als één team resultaten neerzetten.

“Het ondersteunen van ondernemingen in energie en mobiliteit in een beter bedrijf te worden voor hun aandeelhouders, werknemers, klanten en hun omgeving.

Onze methodiek

Onze werkwijze

Onze methodiek bouwt voort op internationaal erkende standaarden

Voor het oplossen van complexe uitdagingen bij onze klanten is een solide en gestructureerde aanpak nodig. Wij gebruiken hiervoor internationale standaarden die resultaatgericht toegepast worden bij onze klanten. Wij investeren continu in het uitbreiden van kennis binnen het team op basis van een combinatie van in-house trainingen en partnerships met gespecialiseerde opleidingscentra.

BPMN en LEAN voor procesbeheer

PMI / PMBOK / PRINCE2 (Agile) voor projectbeheer

PROSCI Adkar voor change management

Team

Een team van +65 consultants

Management

Ons Management Team

Maarten Smet

co-Founder

Bart Van Den Berghe

co-Founder

Benjamin Dawes

CEO

Noortje Penninckx

Director Public Transport & Aviation

Hans Verschueren

Director Energy Supply Belgium

Rik Mertens

Director Grid Belgium

Daniël Herriger

Director Energy Supply & Grid Netherlands

Top

Join us!

We are looking for graduates and experienced high-quality consultants for energy, utilities, public transport and aviation clients. Are you a talent in project management, business analysis, process management or change management? Do not hesitate to apply!

SEND YOUR CV AND MOTIVATION LETTER
careers@methisconsulting.com

SOCIAL MEDIA