Corporate & Social Responsibility

CSR

Sociaal en Duurzaam Ondernemen is een belangrijke peiler die we vertalen naar concrete acties

Sociaal engagement is een belangrijke pijler voor Methis Consulting. Wij geloven dat het onze plicht is om als onderneming te investeren in duurzame projecten. We werken hierbij op trajecten rondom onderwijs en klimaat. Om onze impact zo groot mogelijk te maken werken we hiervoor samen met verschillende NGO’s die zorgvuldig zijn uitgekozen.

sociaal engagement

Onderwijs voor kansarme kinderen

Wij ondersteunen onderwijsprojecten voor kansarme kinderen via NGO Cunina

Onderwijs is een basisrecht voor alle kinderen ter wereld. Dankzij goed onderwijs kunnen kansarme kinderen hun toekomst in eigen handen nemen, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is het werk van Cunina zo belangrijk. Deze onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie ijvert ervoor om kansarme kinderen in het Zuiden toegang tot kwalitatief onderwijs te geven zodat ze op een duurzame manier de vicieuze cirkel van armoede kunnen doorbreken. In de afgelopen jaren steunden we zo de opbouw en uitbreiding van de Notre Dame school in La Victoire, een klein dorpje in het binnenland van Haïti. Deze school van bijna 900 leerlingen had dringend nood aan middelbare opleidingen. Methis Consulting droeg haar steentje bij in het bouwen van middelbare klaslokalen en de bijhorende inrichting. We zorgden tevens voor een kopieerapparaat waarop de toetsen en examens voor de leerlingen gekopieerd kunnen worden. Vandaag ondersteunen we één van de onderwijsprojecten van Cunina in Oeganda. Oeganda kampt met een tekort aan leerkrachten en overvolle klassen. Methis Consulting ondersteunt de bouw van een middelbare school, inclusief internaat, in Fort Portal om dit tekort mee op te lossen.

HERBEBOSSING

Onze voetafdruk reduceren

Tanzania's bossen herstellen met Go Forest

We steunen Go Forest voor herbebossing op locaties waar we de meeste impact hebben. Go Forest wil het natuurlijke herstel van bossen versnellen en wil zowel individuen als bedrijven inspireren en motiveren om niet alleen toekomstgericht te denken, maar ook te handelen. In samenwerking met de Changamoto Youth Development Organization ondersteunen we het herstel van bossen in het Magamba Nature Forest Reserve die in het verleden zijn afgebrand. De aanplanting, het onderhoud en de monitoring worden gedaan door de lokale gemeenschappen, zodat het project niet alleen een ecologische, maar ook een sociale en economische positieve impact heeft. Het doel van dit project is om het verlies aan biodiversiteit te herstellen en de natuur van het Magamba Nature Forest Reserve terug te krijgen door in totaal 1.250.000 bomen te planten. Go Forest plant meer dan 11 verschillende inheemse boomsoorten om zoveel mogelijk diversiteit te introduceren.

BIODIVERSITEIT

Laten we de blauwe longen van de Aarde herstellen

Herstellen van onze koraalriffen in Indonesië met Go Ocean

Go Ocean wil het herstel van kustlijnen en oceaanecosystemen ondersteunen en versnellen, de weerbaarheid van onze oceanen tegen bedreigingen zoals klimaatverandering bevorderen en de habitat van wildlife in de oceaan beschermen. Klimaatprojectexperts selecteren en volgen de beste oceaanprojecten wereldwijd op. In die projecten werkt Go Ocean samen met lokale mensen om de juiste oceaanecosystemen in de juiste regio’s te herstellen om de meest positieve effecten te hebben op biodiversiteit, CO2-opslag, werkgelegenheid, levensonderhoud en de kusteconomie. Go Ocean herstelt niet alleen, maar zorgt er ook voor dat het herstelde ecosysteem wordt onderhouden en gecontroleerd. Methis Consulting ondersteunt het herstel van koraalriffen in Indonesië. Koraalriffen zijn veerkrachtige ecosystemen die overal in de oceanen voorkomen, van diep, koud water tot ondiep, tropisch water. Door de toegenomen frequentie van bedreigingen en verstoringen raken de riffen echter beschadigd en hebben ze vaak niet genoeg tijd om zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen. Met de projecten voor het herstel van koraalriffen herstellen we beschadigde koraalriffen en breiden we er gezonde weer uit, zodat ze alle voordelen van het ecosysteem kunnen bieden.

"Without a sense of caring there cannot be a sense of community"

Top

Join us!

We are looking for graduates and experienced high-quality consultants for energy, utilities, public transport and aviation clients. Are you a talent in project management, business analysis, process management or change management? Do not hesitate to apply!

SEND YOUR CV AND MOTIVATION LETTER
careers@methisconsulting.com

SOCIAL MEDIA