CaseProces- en applicatiewijziging van een energieleverancier

Proces- en applicatiewijziging van een energieleverancier

Het project omvatte een volledig proces herontwerp en systeemimplementatie (front-end, middel-ware en back-end) voor een retailomgeving van een grote Belgische energieleverancier.

“Verantwoordelijk voor een breed spectrum van begeleiding aan business kant gaande van projectbeheer, procesontwerp, change management tot business architectuur.”

Methis Consulting vervulde verschillende rollen binnen dit project.

  • Co-business project lead en change management verantwoordelijke: mede verantwoordelijk om de aanpak van het project te definiëren, een standaard te ontwikkelen voor procesmodellering en het definiëren en uitvoeren van een trainingsaanpak voor meer dan 1.000 medewerkers.
  • Track lead voor volgende domeinen: products en services, complaints, contact management, dunning, legal recovery, workload management. Hier was Methis Consulting de link tussen business en IT.  Business requirements werden afgestemd met stakeholders, gecapteerd in een business blueprint en in detail besproken met IT.
  • Lead businessarchitectuur: uitwerken van diverse businessarchitectuur vraagstukken en aansturing van het volledige architectuurteam.

De aanpak resulteerde in de implementatie van geoptimaliseerde processen door vereenvoudigde interacties met de klant, customer journeys in een service geörienteerde architectuuromgeving en een significante reductie van de cost-to-serve. Het project werd gerealiseerd binnen de voorziene timing en budget.

Top

Join us!

We are looking for graduates and experienced high-quality consultants for energy, utilities, public transport and aviation clients. Are you a talent in project management, business analysis, process management or change management? Do not hesitate to apply!

SEND YOUR CV AND MOTIVATION LETTER
careers@methisconsulting.com

SOCIAL MEDIA