Case: Proces- en applicatiewijziging van een energieleverancier

Omschrijving

Volledige procesredesign en systeemimplementatie (front-end, middel-ware en back-end) voor een retailomgeving van een grote Belgische energieleverancier.

Rol Methis Consulting

Methis was verantwoordelijk voor een breed spectrum van begeleiding aan business kant; project definitie, project management, process-design, change management and business architecture. Dit omvatte vooreerst de co-business project lead en change managementverantwoordelijke. In deze rol was Methis Consulting mee verantwoordelijk om de aanpak van het project te definiëren, een standaard te ontwikkelen voor procesmodelering en het definiëren en uitvoeren van een trainingaanpak voor meer dan 1.000 medewerkers. Daarnaast waren we track lead voor volgende domeinen: products en services, complaints, contact management, dunning, legal recovery, workload management. Hier was Methis Consulting de link tussen business en IT, business requirements werden afgestemd met stakeholders, gecapteerd in een business blueprint en in detail besproken met IT. Vervolgens namen we de rol op van lead businessarchitectuur: uitwerken van diverse businessarchitectuurvraagstukken en aansturing van het volledige architectuurteam.

Resultaat

Realisatie van beoogde objectieven; implementatie van geoptimaliseerde processen door optimalisatie van de interacties met de klant (customer journeys in een SOA-omgeving) en een significante reductie van de cost-to-serve. Het project werd gerealiseerd binnen de voorziene timing en budget.

Klant:
Energieleverancier
Land:
België
Date:
Top

Join us!

We are looking for graduates and experienced high-quality consultants for energy, utilities, public transport and aviation clients. Are you a talent in project management, business analysis, process management or change management? Do not hesitate to apply!

SEND YOUR CV AND MOTIVATION LETTER
careers@methisconsulting.com

SOCIAL MEDIA