waarom methis consulting

Waarom Methis Consulting

 

 

“The Methis Consulting way”:

Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat resultaten voor onze klanten enkel gerealiseerd kunnen worden door onze  3 basisprincipes te hanteren:

 

  • Uitsluitend werken met getalenteerd (in-house) personeel: Methis prefereert kwaliteit boven kwantiteit. Dit vertaalt zich in het werven en permanent verder ontwikkelen van toptalent.
  • Focus op energiesector en openbaar vervoer: door onze focus en specialisatie hebben we een diepgaande en unieke inhoudelijke expertise opgebouwd. Deze is kritisch zodat we het verschil kunnen maken bij het definiëren en implementeren van de juiste oplossing voor onze klanten.
  • Partnership model: slaagkansen en resultaten zijn sterk afhankelijk van een goede verstandhouding tussen de klant en Methis Consulting. Dit betekent concreet: grondig aftoetsen van verwachtingen, regelmatig open en transparant overleg, continuïteit van het Methis Consulting-team en een aanpak waarin we als één team opereren.

 

 

 

 

“The Methis Consulting Methodology”:

Methis Consulting werkt op basis van het “Methis Project Management Methods & Utilities Best Practice Model ©”.

 

  • Deze unieke methodologie omvat:
    • Een pragmatische projectmethodologie die een gestructureerde aanpak garandeert zonder te vervallen in administratieve ballast. utility best practice-model: een model waarin de verschillende proceskeuzes in de value chain van een nutsbedrijf worden gedocumenteerd en geëvalueerd.
    • Public Transport Best practice-model: een model waarin de verschillende proceskeuzes binnen de marketing & sales afdeling van een openbaar vervoersbedrijf worden gedocumenteerd en geëvalueerd.
  • De methodologie wordt regelmatig geactualiseerd. De Methis Consulting-medewerkers krijgen dan telkens een hierop afgestemde training.
  • Naast de interne methodologie heeft ons team een parate kennis van en praktische ervaring met de gekende project management methodologieën (PMI, PRINCE2, LEAN Six Sigma…).

 

 

 

“Track record van succesvolle projecten”:

Methis Consulting heeft een stevige reputatie opgebouwd in het opleveren van succesvolle projecten bij energieleveranciers, distributienetbeheerders, waterbedrijven en bedrijven actief in openbaar vervoer. Dit zowel in België, Luxemburg, Nederland als het Verenigd Koninkrijk.