testimonials

Testimonial 1: Rémon

In 2019 ben ik begonnen met werken bij Methis Consulting, nadat ik als trainee en projectleider enkele jaren gewerkt heb bij een grote netbeheerder in Nederland. Ondanks dat ik een hele leuke tijd heb gehad bij mijn vorige werkgever, miste ik de variatie in type projecten en omgevingen en wilde ik mijn consulting skills verder ontwikkelen.

 

Toen ik benaderd werd voor de functie als Consultant heb ik na enkele prettige gesprekken ervoor gekozen mijn loopbaan voort te zetten bij Methis. Doorslaggevende factoren voor mijn keuze destijds waren de visie voor het uitbreiden van de Nederlandse tak, de aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling en dat ik met een jong gemotiveerd team aan interessante projecten kan werken.

 

Ik ben gestart op een project bij een groot energieconcern in Brussel en heb in korte tijd veel geleerd op het gebied van consulting skills, maar ook op het gebied van coachen. Naast zelf gecoacht worden, wordt namelijk ook verwacht dat je zelf andere Methis-collega’s coacht.

 

Buiten het professionele om wordt er ook veel aandacht besteed aan teambuilding. Zo zijn er regelmatig etentjes, activiteiten en kennissessies welke bijdragen aan een hele prettige sfeer binnen het Methis team. Dit maakt Methis tot een werkgever die zowel op professioneel vlak als op het gebied van plezier hebben, een heel prettige werkgever maakt om bij te werken.

 

Testimonial 2: Hamza

Ik ben mijn loopbaan begonnen bij Methis in 2016 en ik ben erg tevreden dat ik nu in dit team zit.

Sinds ik hier aan de slag ben, merk ik dat Methis zorg draagt voor zijn werknemers: een ‘Buddy’ die ons begeleidt bij indiensttreding, individuele coaching op het veld, transparante communicatie en een team dat voor je open staat en naar je luistert. Dat bevordert in grote mate het uitwisselen van kennis en het feit dat je je goed voelt in je job, zowel bij de klant als intern.

 

De bedrijfscultuur bij Methis is ook heel positief: de toegankelijkheid van het team tot het topmanagement (we zijn allemaal hetzelfde!), de manier waarop Methis ons betrekt via erg leuke maandelijkse activiteiten waardoor ik de rest van het team kan ontmoeten en beter leren kennen, communicatiesessies waarop de toekomstige projecten en bedrijfsresultaten worden meegedeeld.

 

Ik wilde altijd al in een bedrijf werken waar ik mijn eigen loopbaan kan uitstippelen. Methis houdt rekening met mijn professionele doelstellingen via een opleidingsplan dat we samen opstellen. In de loop van het jaar vinden gesprekken plaats om die doelstellingen bij te sturen. Ik heb niet de indruk gehad dat ik een vooraf uitgestippelde weg moest volgen.

Bovendien delen we allemaal dezelfde motivatie, dezelfde professionaliteit, dezelfde wil om te groeien en kwalitatief hoogstaand werk te leveren, maar iedereen is uniek. Zo kon ik snel ervaring opdoen en tegelijk mezelf blijven. Onze mening telt en iedereen kan bijdragen tot de uitbouw van het bedrijf. Bij Methis staat de mens centraal en dat voel je gewoon!

 

 

 

 

Testimonial 3: Isabelle

In november 2015 ben ik als Junior Consultant gestart bij Methis Consulting. Ik herinner me dat ik toen op zoek was naar een job die me zou uitdagen en voldoening zou brengen, en dat in een bedrijf waar ik snel veel zou bijleren. Ik kan nu zeggen dat dat zeker het geval is!

 

Ik ben mogen starten op een project waar ik door andere Methis collega’s actief gecoacht werd. Dit was een enorm pluspunt voor me. Op korte tijd heb ik hierdoor erg veel bijgeleerd. Hierdoor merk je dat Methis zijn waarden niet enkel uitschrijft, maar ze ook werkelijk uitdraagt, iets wat me van bij het begin vertrouwen heeft gegeven in Methis als werkgever.

 

Ondertussen coach ik zelf jongere collega’s op het project waarop ik werk. Het is fijn te weten dat het gevoel van vertrouwen in twee richtingen werkt, en dat je de verantwoordelijkheid krijgt over zulke zaken.

 

Niet alleen coaching binnen het bedrijf, maar ook relevante trainingen hebben ervoor gezorgd dat ik als consultant al erg gegroeid ben. Welke trainingen je gaat volgen wordt in samenspraak gedaan, waardoor je zelf mee je carrièrepad kan gaan sturen.

 

Methis hecht niet enkel belang aan zijn werknemers als individuen, maar ook aan Methis als een team. Dat merk je! Maandelijks komen we allemaal samen voor een fijne teambuilding of een interessante communicatiesessie. Ook onze jaarlijkse skitrip mag hier niet ontbreken!
Het zijn dit soort zaken die zorgen voor de goede sfeer die er leeft onder de collega’s, en die ervoor zorgt dat we een sterk team vormen.

 

 

 

Testimonial 4: Hans

Nadat ik een aantal jaar bij een heel groot consulting bedrijf had gewerkt, ben ik in 2011 gestart bij Methis Consulting. Ik begon als Senior Consultant, maar groeide ondertussen door naar een ervaren Manager.

Enerzijds heb ik verschillende projecten afgewerkt waarin mijn verantwoordelijk over de jaren heen gegroeid is: in het begin meer als functioneel analist, nadien als track lead, en nu als projectleider van soms kleine en soms grotere projecten. Doorheen deze evolutie heb ik steevast geprobeerd contact te houden met de inhoud van het project.

 

Anderzijds maak ik ook deel uit van het managementteam, waar we de interne werking en organisatie van Methis Consulting bespreken en prioriteiten bepalen. Door hier samen over te kunnen denken, af en toe een rekruteringsgesprek af te nemen, een aantal collega’s op hun projecten te coachen, etc. voel ik nog meer dat wat ik doe rechtstreeks meerwaarde heeft voor Methis.

 

Er zijn drie hoofdredenen waarom ik heel graag deel uitmaak van het Methis- team.

Eerst en vooral het team zelf; al onze collega’s zijn uitermate gedreven en professioneel. Iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal. We werken graag samen om een topresultaat af te leveren, maar amuseren ons ook altijd op onze maandelijkse fun events.

Ten tweede combineren we de professionaliteit en structuur van een grote, internationale firma met de flexibiliteit en dynamiek van een kleine groep. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen steentje kan bijdragen en impact kan hebben op de manier waarop Methis werkt.

Tot slot hou ik van de open communicatie waar we niet alleen binnen Methis aan vasthouden, maar ook bij de klant. Op die manier fungeren we dikwijls als klankbord, wat onze samenwerking en klantrelatie steeds versterkt.