Cunina

 

Onderwijs is een basisrecht voor alle kinderen ter wereld. Dankzij goed onderwijs kunnen kansarme kinderen hun toekomst in eigen handen nemen, maar voor deze kinderen is toegang tot onderwijs niet vanzelfsprekend. Daarom is het werk van Cunina, een onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie, zo belangrijk. Zij ijveren ervoor om kansarme kinderen in het Zuiden toegang tot kwalitatief onderwijs te geven, zodat ze op een duurzame manier de vicieuze cirkel van armoede kunnen doorbreken.

 

Ook Methis Consulting steunt Cunina in haar missie. We geloven in de no-nonsense en professionele aanpak van de organisatie. Cunina ontvangt tevens bewust geen overheidssubsidies om volledig onafhankelijk te kunnen werken. In 2015 gingen Methis Consulting en Cunina een partnerschap aan om samen een verschil te maken. Want duurzaam ondernemen staat ook voor écht iets betekenen in de wereld.

 

In de afgelopen jaren steunden we zo de opbouw en uitbreiding van de Notre Dame school in La Victoire, een klein dorpje in het binnenland van Haïti. Deze school van bijna 900 leerlingen had dringend nood aan middelbare opleidingen. Methis Consulting droeg haar steentje bij in het bouwen van middelbare klaslokalen en    de bijhorende inrichting. We zorgden zelfs voor een kopieerapparaat waarop de toetsen en examens voor de leerlingen gekopieerd kunnen worden.

 

Vandaag ondersteunen we één van de onderwijsprojecten van Cunina in Oeganda. Oeganda kampt met een tekort aan leerkrachten en overvolle klassen.

Methis Consulting ondersteunt de bouw van een middelbare school, inclusief internaat, in Fort Portal.