Business/Functionele analyse

 

Methis Consulting beschikt over consultants met een zeer uitgebreide ervaring in business- en functionele analyse. 

 

Typische activiteiten in dit kader:

 

  • Capteren, analyseren en documenteren van de business requirements door middel van workshops met de betrokken stakeholders.
  • Bepalen en uitvoeren van validatie-aanpak.
  • Opstellen van business case, en na implementatie nagaan of de kosten en de baten overeen komen met de initiële inschattingen.

 

 

 Kritische succesfactoren voor ons in dit kader zijn: 

 

  • Teneinde deze business noden optimaal te implementeren in de onderliggende applicaties dient een zeer grondig uitgewerkt functioneel design gemaakt te worden. Een grondig uitgewerkt functioneel design vermijdt zo veel mogelijk dat er tijdens de bouw- en testfases nog wijzigingen dienen doorgevoerd te worden. Hoe later deze wijzigingen worden geïdentificeerd, hoe duurder en risicovoller ze worden.

 

  • Onze consultants hebben de noodzakelijke analytische vaardigheden, technisch inzicht en ervaring om blueprints op te leveren die gedragen worden door zowel de business als de technische stakeholders. Methis Consulting is ervan overtuigd dat de kwaliteit en de diepgang van een goed business- en functioneel design een van de meest cruciale aspecten is voor de succesvolle oplevering van een project of wijziging in een organisatie. Dit is de basis voor acceptatie in de organisatie, een kwalitatieve technische ontwikkeling, eenduidigheid gedurende testing, een stabiele basis voor opleidingen en het uiteindelijk realiseren van de initieel voorziene business case.