Business Process Management

Business Process Management

Hoewel Business Process Management behoort tot de core business van Methis Consulting zien wij dit niet als een doel op zich. Het is eerder een middel om de bedrijfsstrategie en doelstellingen te vertalen in operationele resultaten. Ons procesoptimalisatie-projecten focussen zich meestal op een (of meerdere) van onderstaande doelstellingen:

  • Realiseren van een efficiëntere werking van het bedrijf of van bepaalde afdelingen (kostenbesparing, bv verlaging cost-to-serve): verhogen self-service mogelijkheden voor klanten, implementeren procesvereenvoudigingen, automatisatie van bepaalde processtappen, efficiëntiewinsten realiseren op basis van Lean technieken, etc
  • Verbeteren klantenservice om klanttevredenheid of Net Promotor Scores te verhogen, churn te reduceren, de “customer experience” te verbeteren, instroom van nieuwe klanten te verbeteren, etc: Hierbij geloven wij ook sterk dat een efficiënte werking (eenvoudige processen, reduceren “waste”, etc) de key elementen zijn voor een vlotte klantervaring.
  • Realiseren van “compliance”: De nutssector en sector van het openbaar vervoer zijn sterk gereguleerde sectoren waarin regelmatig nieuwe verplichtingen moeten geïmplementeerd worden (nieuw marktmodel, nieuwe wettelijke verplichtingen zoals GDPR, etc). Wij zorgen voor een vlotte implementatie waaraan we ook maximaal operationele procesverbeteringen koppelen.

 

Kritische succesfactoren in dit kader voor ons zijn:

  • Duidelijk de doelstellingen van het project kwantificeren (bv een stijging van de klanttevredenheid met x%, een daling van de cost-to-serve met y%)
  • Betrekken (en eventueel opleiden) van onze klanten in de keuze van de toe te passen methodiek (bv Lean)
  • Verzekeren van buy-in door veelvuldig en inhoudelijk overleg met alle betrokken stakeholders in een organisatie;
  • De grondige kennis van onze consultants in de marktevoluties en uitdagingen binnen de sector;
  • Professionele begeleiding bij de vertaling van deze proceswijzigingen in systemen en de dagdagelijkse werking binnen uw onderneming.